Nyilatkozat

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett csoportos utazásokon való részvétel általános szabályai

Az utazások programja

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett utazások részletes programja – melyek az utazási szerződés részét képezik – elérhetőek és PDF formátumban letölthetőek a www.pachamama.hu honlapról.
A program ütemtervének betartása a túravezető feladata, így az ezzel kapcsolatos instrukciók elfogadása minden részvevőre nézve kötelező.

Túravezető

Az utazások során a túravezető feladata a helyszín ismerete, a program gördülékeny lebonyolítása és a résztvevők biztonsága. A csoport minden tagjától kötelezően elvárható a túravezető útmutatásának követése.

Kalandtúrák

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett kalandtúrák legtöbbször természetközeli, a civilizációtól távoli helyszínekre vezetnek, ahol nem számíthatunk a modern világban megszokott vívmányokra. Bár igyekszünk a honlapon szereplő részletes leírások programját tartani, bizonyos mértékű rugalmasságnak lennie kell a rendszerben mert az ilyen stílusú utaknál mindig benne van a változás lehetősége a tervben. A programokat a helyszínen az adott helyzethez, időjárási viszonyok igazítjuk, így egyes programok sorrendje felcserélődhet. Extrém esetben, a résztvevők biztonságának érdekében egyes programok elmaradhatnak.

Utazásainkat minden esetben helyi partner iroda bevonásával szervezzük. A nemzeti parkok, vadrezervátumok, vadvédelmi központok látogatása minden esetben engedélyhez kötött, ezek kiadását nem mi végezzük, így garantálni sem tudjuk.

Utazásaink során egyrészt olyan szállásokat választunk, amelyek hűen tükrözik a meglátogatott hely karakterét, másrészt amilyenre lehetőség van az adott helyszínen.
Jelentős tengerszint feletti magasságokon a részvevők biztonságának érdekénem nem engedélyezzük az egyágyas elhelyezést. Ezzel kapcsolatban a csoport minden tagjától kötelezően elvárható a túravezető útmutatásának követése.

Minden programunk ára tartalmazza az utazást bérelt járművekkel, csak kivételes esetekben használunk tömegközlekedési eszközöket, turista vonatokat, hajókat vagy kompokat. A helyi viszonyok miatt a tervben megjelölt menetrendek és az utazások időtartama – a helyi közlekedési viszonyok függvényében – változhat.

Overland kalandtúrák

Az overland túra fizikálisan nem annyira megerőltető. Tudni kell ugyanakkor, hogy a hosszú autózások és az utak minősége miatt vállalnunk kell némi kényelmetlenséget.
A hosszabb utakra különlegesen felszerelt expedíciós teherautókat bérelünk.

Az overland utazás során az utazóknak részt kell vennünk a csoport mindennapi életében. A segítők, túravezetők a főzés jó részét elvégzik, de az utasoknak segíteniük kell az étel előkészítésében és a mosogatásban, a sátras kalandtúrákon pedig a táborok felállításában is.
Ez is része a kalandnak és ha mindenki segít egy kicsit akkor minden könnyebben és gyorsabban megy, ráadásul a csapatszellem is erősödik.

Gyalogtúrák

A kedvezőtlen időjárás valamint a résztvevők fizikai és mentális állapota befolyásolhatja az általunk szervezett gyalogtúrák programját. A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a jogot a gyalogtúrák programjának megváltoztatására. A döntés a túravezető hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.

Nemzeti parkok, természetvédelmi területek, kultúrális emlékhelyek

A nemzeti parkok, természetvédelmi területek, kultúrális emlékhelyek látogataió szabályainak betartása minden utazónkra kötelező érvényű.

Fakultatív programok

A Pachamama Advetures Ltd. által szervezett utazások nagy részénél lehetőség van kiegészítő/ választható programok megszervezésére, melyeken az iroda túravezetője nem vesz részt. A programok során esetlegesen felmerülő problémákért a Pachamama Adventures Ltd. nem vállal felelősséget. Probléma esetén azonnal, helyben kell intézkedni a helyi idegenvezető/ képviselő közreműködésvel. A fakultatív programok létszámfüggőek, változó létszám esetén az áruk változhat, a minimum létszám alatt nem szervezzük meg azokat.

Repülőjegyek

Pachamama Adventures Ltd. repülőjegy értékesítéssel nem foglalkozik. A nemzetközi repülőjegy megvásárlásában irodánk aszisztenciát nyújt: a csoportos és egyéni jegyeket repülőjegy értékesítő partnerünktől vásárolhatják meg utazóink. A Pachamama Adventures Ltd. a nemzteközi repülőjegyek árába jutalékot nem épít be. Azok árát közvetlenűl partnerünk bankszámlájara kell utalni és a számlát is az repülőjegy értékesítő iroda állítja ki utazóink számára.
A belső repülőjegyeket helyi partnereink (utazási irodák) vásárolják meg az utatásainkon részvevők számára.
Pachamama Adventures Ltd. által szervezett utazásokon a részvevőknek egyéni repülőjegy vásárlásra is lehetősége van, ebben az esetben a részvevővek magának kell gondoskodnia a helyszíni repülőtéri transzferekről és őt terheli az esetleges járat törléssel, késéssel és az útlemondással járó felelősség és annak anyagi vonzatai.

Ülőhely választás

A fix ülőhelyeket az utazások során használt közlekedési eszközökön nem biztosítjuk.

Biztosítások

A Pachamama Adventures Ltd. kötelezően kéri az álala szervezett utazásokra jelentkezőktől az útlemondási biztosítás valamint az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb baleset- és poggyászbiztosítás megkötését. A Pachamama Adventures Ltd. partnere a World Nomads, a megfelelő biztosítás megkötésében irodánk aszisztenciát nyújt, jutalékot nem számít fel.

Úti okmányok

Minden utazónknak rendelkeznie kell a megfelelő útiokmánnyal. Az útiokmány ellenőrzése és esetleg az új útiokmány beszerzése az utas felelőssége. A Pachamama Adventures Ltd.-t nem terheli felelősség abban az esetben, ha a jelentkező azért nem tud részt venni egy utazáson, mert induláskor hiányzik vagy nem érvényes az útlevele.

Kultúrsokk

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett utazások általában az európai ember számára a megszokottól nagyon eltérő környezetbe kalauzolják el az utazót, ahol a szokások, világnézet és értékrend gyökeresen eltérő lehet a mienktől. A helyi lakosokkal és kultúrájukkal szemben kellő tisztelettel kell viseltetnünk.

A társas utazás szabályai

Az utazások alatt kevés olyan helyzet van, amikor elszakadhatunk a csoporttól, úgyhogy türelemre és toleranciára van szükségünk. A csoporttól való elszakadásra és önálló programok szervezésére kizárólag a túravezető adhat engedélyt.

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett csoportos utazáskon a résztvevőknek kötelessége elfogadni és betartani a társas utazásokon elvárható, általánosan elfogadott etikai és utazási szokásokat, illetve elfogadott viselkedésformákat.
Amennyiben a résztvevő ezt többször megsérti, akkor a túravezető az utas utazását megszakíthatja. (Pl. mentális problémák, alkoholos befolyásoltság, udvariatlan kommunikáció és agresszív magatartás.) Ebben az esetben hazautazásáról az utas maga kell, hogy gondoskodjon és kártérítési igénnyel az iroda felé nem fordulhat, a Pachamama Adventures Ltd. követelheti az utastól az általa okozott kár megtérítését.

A Nyilatkozat az Általános Utazási Feltételek részét képezi, az utazási szerződés aláírásával a Pachamama Adventures Ltd. minden utazója automatikusan és kötelező érvényűen elfogadja azt.

Pachamama Adventures Ltd.
Utazásszervező

// // // //