Team

A Pachamama Expeditions nem egy klasszikus utazási iroda. Ahogy mondani szoktuk, mi nem arc nélküli cégekkel dolgozunk, hanem emberekkel működünk együtt. Munkánkat a legjobb helyi utazásszervezők, valamint régi társaink és barátaink segítik, akik kiválóan képzett túravezetők, szakmájuk mesterei.

Közös szenvedélyünk az utazás. És közös az elkötelezettségünk az utazóink iránt. Az általunk nyújtott szolgáltatások magas színvonala számukra azt is jelenti, hogy utazóink a terepen otthonosan mozgó túravezetőinkkel valódi, bennfentes élmények részesei lehetnek.

A biodiverzitás mellett fontosnak tartjuk Földünk kulturális sokszínűségének a megőrzését is. Törekszünk arra, hogy túráinkon utazóink ne csupán a természettel lépjenek kapcsoltba, hanem elmerüljenek a helyi kultúrában is. A szülőhazájukban dolgozó idegenvezetőink ennek a leghitelesebb közvetítői. Szivárvány nagycsaládunk minden tagját nem tudjuk itt felsorolni. Azokat szeretnénk bemutatásukkal egy kicsit közelebb hozni, akik egyéni utazóinkról is gondoskodnak a Pachamama-kalandokon.

Tátrai Bernadett

Túravezető, a Pachamama Expeditions vezetője

„Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljam el a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expeditions ezekből az élményekből és tapasztalatokból született.
Civilben kommunikációs szakember vagyok, a Banff Hegyifilm Fesztivál és Reel Rock Film Tour magyarországi hátigazdája.
Ahol igazán otthonosan érzem magam: Peru, Ecuador, Argentína, Chile, Uruguay, Bolivia, Mexikó, Guatemela, Tibet, Bhután, Nepál, Ladakh, Dél-Afrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Uganda, Tanzánia, Kenya, Etiópia, Izrael, Egyiptom és a Kanári-szigetek."

Purnhauser Zsófi

Túravezető

„Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.
Ahol igazán otthonosan mozgok: Kanada, Argentína, Chile, Ecuador, Peru, Nepál, Tibet, Norvégia és a nagy szerelem, Oroszország.”

Polyacskó Orsi

Túravezető

„Gyerekkoromban, amikor legfeljebb valamelyik szomszédos országba mentünk autós kirándulásra a szüleimmel, visszatérő álmom volt, hogy repülőn ülök és épp egy távoli vidék felé utazom. Jó néhány év telt el, mire ténylegesen landoltam is messzi országokban. A munkámból adódóan bejártam Európát és Közép-Ázsiát, turistaként pedig Ázsia déli és dél-keleti vidékein kalandoztam. Sok országba eljutottam, de nem hiszem, hogy valaha is kiapad a kíváncsiságom a különböző kultúrák és életvilágok iránt, legyenek azok közel vagy mégoly távol."

Szakasits Attila

Túravezető

„Közgázt végeztem Németországban, majd 16 évvel ezelőtt Vancouver-be költöztem. Azóta vezetek evezős és gyalogtúrákat Észak-Amerikában. A nyári szezont legszívesebben Yukon folyóin és Alaszka vadonjában töltöm. Szívesen megmutatom magyar utazóimnak is Kanada, az USA és Hawaii legszebb nemzeti parkjait és ösvényeit.
Latin-Amerikában érzem még igazán otthonosan magam, a kedvenc országaim Costa Rica, Mexikó, Guatemala és Ecuador.”

Mészáros Csaba

Túravezető

„A 80'-as években kezdtem a sportot, több mint 30 éve oktatom is a hegymászást. Jó néhány négyezres csúcsot megjártam már, az ötezresek közül is volt szerencsém egy-egy technikailag nehezebbre is feljutnom. Hatezressel még csak Nepálban barátkoztam. Bízom benne, hogy tapasztalataim megosztásával hozzá tudok járulni ahhoz, hogy a magashegyi túrák igazán jó élményt nyújtsanak számotokra.
Az otthonaim, talán nem meglepő módon a Hegyek: az Alpok, a Tátra és a Himalája országai."

Lisa

Túravezető

Mindig vidám tenerifei angyalunk profi táncos és személyi edző. A világ számos nyaralóhelyén dolgozott animátorként, a spanyol mellett angolul és franciául is anyanyelvi szinten beszél. A Kanári-szigeteket úgy ismeri mint a tenyerét, nem csak a turisták szeme elöl rejtett helyekre juthatunk el vele, hanem igazi kulináris kalandokban is részünk lehet. Esténként pedig jobbnál jobb koktélokat kever, sőt a salsa alaplépéseit is elleshetjük tőle.

Juan

Túravezető

Juan a prekolumbián és az inka kultúrák bennfentes szakértője. Kecsua társunkkal 15 éve járjuk közösen a Szent Völgyet és az Inka Ösvényt, együtt vezetjük be utazóinkat a dél-amerikai indiánok élő hagyományaiba Peruban.

Ngawang

Túravezető

Tibeti utazásaink igazi hozzáadott értéke társunk, aki a legtapasztaltabb helyi idegenvezetők egyike. Eredetileg angol szakos kolostori tanár, aki hitelesen és befogadható módon tanít minket is a Tibeti-fennsík varázslatos földjén élők buddhista életfilozófiájára és persze megmutat mindent, amit látni érdemes.

Moyo

Túravezető

Zulu társunk a legjobb éttermekben is megállná a helyét séfként. Afrikai overland kalantúráinkon azonban nem csak főz ránk, hanem minden szempontból gondoskodik a csapatról, megtanít minket, hogyan kell a vadonban táborozni és mesél nekünk az ámulatba ejtő vadvilágról és változatos kultúrákról.

Sonam

Túravezető

Nagytudású bhutáni túravezető társunk egy végtelen jókedvvel és humorral megáldott gyakorló buddhista. Igazi nagy mesélő, történeteivel elvarázsolja az utazót, ahogy mi egymás között a családban mondani szoktuk, „a szeme sem áll jól“.

Livio

Túravezető

Livio otthona Amazónia, mindent a nagyapjától tanult, ahogy azt ecuadori dzsungeltúráink során mesélni szokta. Vele járjuk az Erdőt, ő mutatja meg nekünk különlegesen gazdag élővilágát és tanítgat minket játékosan arra, hogyan használták az őslakosok a múltban éléskamrának a nélkül, hogy kizsákmányolnák volna azt.

Yuddha

Túravezető

A tibeti tamang nemzetiséghez tartozó nepáli hegyi vezetőnk igazi békés harcos. Végtelenül szelíd és jóságos módon tudja terelgeti csapatainkat a Himalája ösvényein. Kevés olyan magashegyi túraútvonal van Nepálban, amit ne tudna csukott szemmel végigjárni, és talán nincs is olyan falu, ahol ne lennének barátai.

2015 | site by stromi.design
// // // //