Alaszka legjava – Kalandtúra a Kenai-félszigettől a Denali Nemzeti Parkig

Indulás:
Utazás hossza: 11 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 4-8 fő
Ár:
4000
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Minden amit látnod kell Alaszkában! Kézműves kalandtúránkon a varázslatos Észak természeti csodáinak felfedezésére indulunk a Csendes-óceán fjordvidékétől a jégmezők és gleccserek birdalmán keresztül Alaszka ikonikus nemzeti parkjaiba. Alaposan kiélvezzük a hoszzú nappalokat, közben pedig  kényelmes hotelekben pihenünk éjszakánként.

Kiemelt látnivalók:

 • az Alaszkai-hegység hófödte csúcsai
 • az órási gleccserek jégkorszakot idéző világa
 • az Alaszkai-öböl fjordokkal tagolt partvidéke
 • festői kilátást kínáló utazások Alaszka ikonikus autóútjain
 • a végtelen tajgaerdők
 • túrák az Exit- és a Matanuska-gleccserhez
 • Kenai-félsziget boreális erdői
 • ismerkedés a térség őshonos állatival az Alaszka Vadvédelmi Központban
 • a vad Chugach-hegység
 • Valdez, Alaszka leghangulatosabb kikötővárosa
 • hajókirándulás a Vilmos herceg-öbölben
 • Földünk egyik leggyorsabban mozgó gleccsere, a Columbia-gleccser 
 • lenyűgöző Wrangell-hegyvonulat
 • hajókirándulás a Chena-folyón
 • látogatás Alaszka leghíresebb szánhúzó kutya kenneljéhez
 • a Pioneer Szabadtéri Múzeum Fairbanks-ban
 • sétarepülés a Denali Nemzeti Park felett, landolással egy gleccseren
 • gyalogos és buszos kirándulások a Denali természeti csodáinak felfedezésére
 • lazítás a „Miért éppen Alaszka?televíziósorozatot ihlető kisvárosban
 • ismerkedés az őslakosok kultúrájával
 • az alaszkai aranylázat idéző világvégi települések
 • gasztro túrák
 • grizzlyk, vadjuhok, rénszarvasok, jávorszarvasok, tengeri vidrák és a dúsgazdag élővilág további jeles képviselői…

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Alaszka: Anchorage – Cook-öböl

  Helló Alaszka! Kalandtúránk a fővárosában, Anchorage-ban keződődik. Mivel nem sok a látnivaló a városban, egy kis pihenő után irány a vadon, hiszen ezért jöttünk! Dél felé indulunk a Seward autópályán a keskeny Cook-öböl mentén a híres Turnagain Arm-öböl érintésével. A hely nevének jelentése „Ismét visszafordulunk”. Azért kapta ezt a reményvesztett nevet, mert ez is egy kudarccal végződő kísérlet helyszíne volt az Északnyugati-átjáró évszázados keresésének krónikájában. Alig egy órás utazás, néhány fotószünet és meg is érkezünk a vendégházba, ahol a természet lágy ölelésében pihenhetünk.
  Délután egy vezett túrán ismerkedhetünk meg Alaszka élővilágának jeles képviselőivel. Fekete- és barnamedvéket, bölényeket, jávorszarvasokat, karibut, prérifarkasokat és számos más őshonos állatot kaphatunk lencsevégre természetes környezetben az Alaszka Vadvédelmi Központban. Este megkezdjük ismerkedésünket a helyi kézműves nedűkkel egy hangulatos sörfőzdében. (szállás: vendégház, 2 éj)

 • 2. nap Anchorage – Kenai-félsziget – Whittier

  Túrák: 5-8 + 3 km, szint: fel/le 200 m, 3-4 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk a Kenai-félszigetre. A gyönyörű fenyőerdők és hófödte hegycsúcsok között kirándulásra indulunk az 1813 km2 kiterjedésű Harding Jégmezőről lenyúló Exit-gleccser kilátópontjához. Nem elég? A jégfolyam által simár csiszolt sziklatömbökön felgyalogolhatunk a gleccser végéhez is.
  A Kenai-hegység és a Kenai-fjordok Nemzeti Park vize között épült Seward Alaszka egyik legrégebbi közössége. A hangulatos kisváros kikötőjében ebédelhetünk, körbenézhetünk a üzletekben és galériákban. Ezután egy frissítő sétára indulunk a „Feltámadás-öböl“ partján. A hajókikötő és számos történelmi emkélhehely mentén haladó tanösvényen picit megismerhetjük Seward történetét miközben a szemközti hósipkás hegyek látványa kísér minket. Elkészíthetjük fotóinkat az ikonikus Iditarod kutyaszánhúzó verseny 0. mérföldjét jelző emlékműnél és fényképezőgépünkkel madarakra, tengeri vidrákra és fókákra vadászhatunk.
  Úton átmeneti otthonunk felé egy kis kitérőt teszünk a Portage-völgybe, ahol függőgleccserek díszítik a hegycsúcsokat. Ha már erre járunk, nem hagyhatjuk ki, hogy átutazzunk – ráadásul kétszer – Észak-Amerika leghosszabb alagútján a Vilmos herceg-öböl nyugati kapujához az Átjáró-csatorna végében épült Whittier hangulatos pici településéig. Megpihenünk egy stílusú kávézóban, majd sétálni indulunk Észak-Amerika legészakibb mérsékelt esőerdőiben. Mohával borított sziklák, a fákhoz tapadó zuzmók és vízesések szórakoztatnak minket. Izgalmas felvezető napunk után biztos, hogy fog esni a pihenés.

 • 3. nap Turnagain Arm – Valdez

  Séták: 3+3 km, szint: fel/ le 100 m,  1-2 óra

  Reggel Valdez felé indulunk a Glenn autóúton. A vad Chugach-hegység közé szorított Matanuska gleccserfolyó völgyén keresztül utazunk a Vilmos herceg-öböl keleti partjára. A régió nem véletlenül kapta a „kicsi Svájc” becenevet. A felénk tornyusoló hegyek és gleccserek feledhetetlen látványt nyújtanak. Jó néhány kilátópontnál megállunk majd, hogy megcsodálhassuk a minket körülvevő tájat. A 43 km hosszú és 6,4 km széles Matanuska-gleccsernél egy könnyű kirándulásra indulunk a kilátópontok között, az örökmozgók pedig akár a gleccser végéhez is. 
  Az Alaszkai-öbölből a szárazföld belsejébe nyúló Valdez fjordról elnevezett kistelepülés kétségkívül Alaszka leghangulatosabb kikötővárosa. Este felsétálhatunk a Valdez felé magasodó hegyekre vezető panoráma ösvények egyikén és a kilátópontokról gyönyörködhetünk a tagolt partvonalban, a Chugach havas hegycsúcsaiban és a késői naplementében.
  Este gasztro túrára indulunk a kikötőbe, ahol jobbnál jobb éttermek kínálják a napi fogást: ízletes pisztángot, lazacot és persze helyi kézműves söröket. (szállás: motel, 2 éj)

 • 4. nap VALDEZ – VILMOS HERCEG-ÖBÖL – COLUMBIA-GLECCSER HAJÓKIRÁNDULÁS

  Utazásunk egyik legszebb látnivalóját kínálja számunkra az egész napos hajókirándulás a Vilmos herceg-öbölben! Az érdekes sziklaformációkkal díszített partvonal mentén hajózunk, így megfigyelhetjük a tengeri madarakat és a vadvilág képviselőit: tengeri vidrák, fókák, sőt akár bálnák is felbukkanhatnak a vízben. A hajókirándulás fénypontját Alaszka egyik leglátványosabb természeti csodája, a College-fjord gleccserei köztük a Föld egyik leggyorsabban mozgó gleccsere, a Columbia-gleccser – jelentik. 
  Nem vágysz a Csendes-óceán vizeire? Pattanj biciklire és tekerj egyet a fjord partján! Számos panoráma ösvény is várja még, hogy végigjárd a Valdezt körülvevő hegyeket. Ellátogathatsz a Helytörténeti Múzeumba is, melynek gyűjteménye a Vilmos herceg-öböl közösség egyedi és színes történelmét mutatja be az 1700-as évek európai kolonizációtól az 1964-es földrengésen keresztül a kortárs olajszállításig.

 • 5. nap VALDEZ – DELTA-JUNCTION

  Séták: 3-6 km

  Reggel a Valdez fjord végében lévő pisztrángtelephez autózunk, ahol az ívási időszakban a szivárványos halak tömegei próbálnak feljutni a fjordot tápláló folyón, hogy visszajussanak születésüknek helyére. Végigjárjuk az alaszkai pisztrágokhoz címzett parti tanösvényt, majd elbúcsúzunk a Csendes-óceántól.
  A Richardson autóút, mint a legtöbb alaszkai autópálya, festői kilátást kínál a alpesi tundra különleges tájaira. A Thomson-hágón keresztül, gleccserek és vízesek között, könnyű sétákra hivogató tájon utazunk északi irányba. A kilátópontokról nagyszerű kilátás nyílik a „Réz-folyóra“ és a lenyűgöző Wrangell-vonulat 3000 méteres hegycsúcsaira, ezért gyakran megállunk fotózni.
  Útközben megnyújtóztatjuk a lábainkat a Klutina és a Cooper folyók találkozásánál található Réz Központnál is, melyet 1898-ban, az alaszkai aranyláz idején alapítottak.
  Ma az Alaszkai autópálya utolsó állomásán, a híres Delta Junction kereszteződésnél töltjük az éjszakát. A termékeny Tanana-folyó völgyében épült kisvárost 3 látványos hegylánc veszi körül, ezért érdemes a nyakunkba venni a környéket. A Delta Látogatóközpont és a legrégebbi alaszkai fogadóban helyet kapott Sullivan Roadhouse nagyszerű hely, hogy bepillantsunk Alaszka történelmébe. Szállásunk stílusosan egy útszéli fogadóban lesz. (szállás: motel)

 • 6. nap DELTA-JUNCTION – FAIRBANKS

  Hosszú mérföldeken keresztül utazunk a fenyőerdőkön és nyílt tundrán kereszül futó ikonikus Alaszkai autópályán, melyet a második világháború alatt építettek, hogy összekösse az Egyesült Államokat Alaszkával. Az éles szeműek jávorszarvast, rénszarvast és barnamedvét is felfedezhetnek az erdőségben.
  Utazás közben szünetet tartunk a kilátópontokon, melyek csodálatos panorámával jutalmaznak minket a Delta-folyóra és az Alaszkai-hegységre.
  Az alaszkai Északi-sarkon, nem messze Fairbanks-tól egész évben karácsony van. Ezért megpihenünk az egykori postállomáson, ahonnan hivatalos levelet küldhetünk kívánságainkkal a Télapónak, ünnepi ajándéktárgyakat vásárolhatunk és fotót készíthetünk magunkról a világ legnagyobb Mikulás-szobrával.
  Délután feledhetetlen pillanatokat szerezhetünk egy lapátkerekes hajón a Chena-folyón. A három órás hajókirándulás során professzionális amerikai show vár ránk. Ellátogatunk egy athabaszkiai indiai faluba, Alaszka legrégebbi és leghíresebb szánhúzó kutya kenneljéhez és megnézhetjük egy alaszkai bush-pilóta felszállását és landolását közvetlenül a hajó mellett. Az éjszakát Fairbanks egyik hotelében tültjük. (szállás: hotel)

 • 7. nap FAIRBANKS – DENALI NEMZETI PARK

  Túra: 3-10 km, szint: fel/ le 50-100 m, 3-5 óra

  Mielőtt délnek indulunk a George Parks autópályán, a Pioneer Szabadtéri Múzeumban ellátogathatunk az alaszkai sarkvidéki repülés történetét bemutató és a repülőgépeket felsorakoztató Légi Múzeumba, megnézhetjük terület legrégebben üzemelő gőzmozdonyát, és az az 1900-as évek elején épült, hagyományosan berendezett rönkházak között sétálhatunk.
  Utazásunk következő fénypontja a Denali Nemzeti Park, amely a szubarktikus ökoszisztéma jellegzetes élőhelyeit igyekszik megőrizni, a vegyes erdőktől a tundrán át a magashegyekig és gleccserekig. Az egész délutánt a szemet gyönyörködtető természetvédelmi terület felfedezésével töltjük. A park látogatóközpontjából induló ösvényeken felgyalogolhatunk a közeli hegygerincen lévő kilátópontra és könnyű sétára indulhatunk a fenyőerdőn és lápos réteken keresztül a szánhúzó kutya kennelig. (szállás: vendégház, 2 éj)

 • 9. nap DENALI NEMZETI PARK

  Egy hosszú szünetekkel és sétákkal színesített buszos kirándulásra indulunk a Denali szívébe. Ez egyetlen módja annak, hogy testközelből megtapasztalhassuk az óriási területű nemzeti park érintetlen természeti csodáit. A végtelennek tűnő hegyek között, tágas völgyekben, színpompás réteken és hágókon át vezető utazás során szinte lehetetlen, hogy ne fussunk össze a Denali gazdag vadvilágának jeles képviselőivel: a grizzlykkel, vadjuhokkal és rénszarvasokkal, jávorszarvasokkal. 

 • 9. nap DENALI NEMZETI PARK – TALKEETNA

  Reggel Talkeetna pici üdülőfalujába indulunk, ahol egymást érik a jobbnál jobb kávézók és éttermek. Délután egy fakultatív sétarepülésre indulhatunk a Denali Nemzeti Park felett, amely Észak-Amerika legmagasabb hegycsúcsáról kapta a nevét. Hihetelen látvány a magasból a 6168 méteres Denali és nővéreinek méretaránya, a függőleges domborzat és a csúcsokról áramló órási gleccserek jégkorszakot idéző világa! Ha lapot szeretnél húzni 19-re, akkor ne hagy ki a landolást az egyik gleccseren! Élvezd a napsütést, a havat és a különleges tájat, és győződj meg arról, hogy a fényképezőgépeden még több száz képnek van hely! 
  Az sem fog unatkozni aki nem akar részt venni a sétarepülésen. Állítólag a 20. század eleji aranybányászati központ – melyek közössége büszkén ragaszkodik hagyományaihoz –  inspirlálta az Emmy-díjas „Miért éppen Alaszka?amerikai televíziósorozat alkotóit is. Talkeetna galériájánál nincs jobb hely a kézműves ajándékok beszerzésére és arra, hogy egy hangulatos kávézóban vagy sörözőben hátradőlve élvezzük alaszkai kalanduk utolsó napjait. (szállás: vendégház)

 • 10. nap TALKEETNA – Anchorage

  Túra: 4-5 km, szint: fel / le 50 m, 12 óra

  Nem sietünk, hagyunk időt arra, hogyha az előző nap nem kedvezett volna az időjárás, akkor ezen a délelőttön repülhessünk a Denali felett. Ráadásul Talkeetna bővelkedik szabadtéri kalandokban a sétarepülésen kívül is. A Talkeetna-, és az Ördögök-kanyonba induló motorcsónakos kirándulás, valamint a rafting a Chulitna-folyón is népszerű program. A környék padig nagy sétákra csábít. Ha kisétálunk a falu végére három vad folyó összefolyásánál találjuk magunkat. Az ösvény érintetlen területeket kínál nagyszerű panorámával a Talkeetna-hegység csúcsaira.
  Délután indulunk vissza a fővárosba. A Susitna-folyó mentén, a Hatcher-hágón keresztül futó George Parks autópályán egy újabb valódi „panormáma utazás“ és sok fotószünet vár ránk. Az USA 49. államában, Alaszka legjobb kézműves sörfőzdéjében fejezzük be kalandtúránkat, aminek a konyhája is kíváló. (szállás: hotel) 

 • 11. nap Anchorage – hazautazás

  Gépünk indulásáig sátálhatunk egyet Anchorage belvárosban, beszerezhetjük a még hiányzó ajándékokat és emléktárgyakat.Vagy elmerülhetünk az őslakosok kultúrájában és az északi terület történelmében Alaszka legnagyobb múzeumában és kultúrális központjában. Délután irány a repülőtér, viszlát Alaszka!

   

Csapat

 • Szakasits Attila Túravezető

  „Közgázt végeztem Németországban, majd 17 évvel ezelőtt Vancouver-be költöztem. Azóta vezetek evezős és gyalogtúrákat Észak-Amerikában. A nyári szezont legszívesebben Yukon folyóin és Alaszka vadonjában töltöm. Szívesen mutatom meg magyar utazóimnak is Kanada, az Egyesült Államok és Hawaii legszebb nemzeti parkjait és ösvényeit. Örömömre szolgál, hogy anyanyelvemen osztomhatom meg helyi történeteim, sőt kedvenc tábori repceptjeim is.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket Anchorage-ban a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 10 éjszaka szállást 3* -os hotelekben, fogadókban és vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • a nemzeti parkok belépőit
  • az Alaszka Vadvédelmi Központ, a Réz Központ, a Delta Látogatóközpont, a Sullivan Roadhouse belépőket
  • a buszos kirándulást a Denali Nemzeti Parkban
  • a helyi/magyar idegenvezető munkadíját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • az étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 100 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 1 200 USD
 • Fakultatív programok/ Belépők
  • az árak tájékoztató jellegűek, kis mértékben változhatnak
  •  Vilmos herceg-öböl hajókirándulás: 170 USD
  •  Fairbanks – hajókirándulás a Chena-folyón:  100 USD
  • Denali Nemzeti Park – sétarepülés: 400 USD-tól
  •  Talkeetna – Chulitna-folyó motorcsónakos kirándulás vagy rafting: 120 USD
  • Anchorage – Rasmuson Központ: 30 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Anchorage – Budapest repülőjegy ára illetékkel 400 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárnak az USA-ba való belépéshez szükséges Elektronikus Utazási Engedély (ESTA) szükséges
  • bővebb információ: https://estavisa.hu
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig ér vényesnek kell lennie
  • az utazási az engedélyeket az Interneten lehet igényelni, az ügyintézést irodánk átvállalja
  • vízum és ügyintézési díj: 50 USD
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 900 USD-tól

  • Az utazás árárt a részvevők száma és a szállások minősége határozza meg, kérj egyedi ajánlatot!
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 560 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 340 USD)
 • Útlemondási feltételek

  65 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget. A 65 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 65-36. napok között az utazás teljes árának 20%-a,
  • 35-26. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  15-65 év

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
 • Valuta, költőpénz
  • Alaszka hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (1 USD = kb. 300 Ft)
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Szállások
  • az utazás ára 10 éjszaka szállást tartalmaz
  • a kisvárosokban a térségre jellemző  3* -os motelekben szállunk meg, 2 ágyas szobákban
  • néhány éjszakát hangulatos vendégházakban töltünk, 2 ágyas szobákban
 • Étkezések
  • az utazás ára nem tartalmazza az étkezéseket
  • szinte minden nap lehetőségünk lesz rá, hogy jól felszerelt üzletekben vásároljunk be a túrákra és egyéb étkezésekre
  • reggelizni a szállásainkon vagy a közeli kávézókban tudunk
  • ebédelni megállunk egy útszéli kávézónál vagy reggel szendvicset, gyümölcsöt tudunk magunknak csomagolni
  • éttermekben és sörfőzdékben tudunk vacsorázni
  • a távoli vidék helyszínei ellenére nagyon jókat fogunk enni
  • bárhol feltölthetjük ivóvízzel kulacsunkat
 • Közlekedés
  • egy 9-12 fős bérelt kisbusszal
 • Túraszervezés
  • a túrát hivatalos  utazásszervező cég bevonásával szervezzük meg
  • az utazás ideje alatt egy magyarul beszélő, helyi illetőségű  túravezető áll a rendelkezésedre
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját valamint a felkészüléshez szükséges további praktikus információkat tartalmazó részletes tájékoztatót jelentkezés után küldjük el
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: -8 óra
  • kommunikáció: az angol és a francia a hivatalos nyelv
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Időjárási körülmények
  • az időjárás nagyon változékony lehet, ezért készülj fel minden eshetőségre, alaposan készítsd elő túrafelszerelésed!
  • Átlaghőmérséklet – augusztus: 18°C – 12°C – átlag nappali hőmérséklet: 15 °C
 • Jelentkezés az utazásra
  • Kérj egyedi ajánlatot az info@pachamama.hu címen!
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design
// // // //